Share
Recomandări extrem de utile: În județul Maramureș sfaturi importante pentru toți cei care se aventurează iarna, în excursii! Indicații ale Jandarmeriei! (FOTO)

Recomandări extrem de utile: În județul Maramureș sfaturi importante pentru toți cei care se aventurează iarna, în excursii! Indicații ale Jandarmeriei! (FOTO)

Recomandări extrem de utile! În județul Maramureș sfaturi importante pentru toți cei care se aventurează iarna în excursii! Indicații ale Jandarmeriei Montane!

Iarna își intră în drepturi dar drumețiile în zonele montane vor fi tot la ordinea zilei. În acest context se cuvine să fie reamintite mai multe reguli de conduită pe munte!

Și în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani maramureșeni sunt prezenți pe traseele turistice și în zona stațiunilor montane, obiectivul principal al acțiunilor executate este informarea turiștilor pentru evitarea situațiilor nedorite și acordarea ajutorului necesar celor aflați în dificultate.

Jandarmii montani recomandă iubitorilor de drumeții montane următoarele:
– să aveți o echipare adecvată anotimpului rece chiar și în cazul parcurgerii unui traseu scurt;
– înainte de a vă aventura într-o drumeție, verificați prognoza meteo. Ceața, des întâlnită în această perioadă, reduce vizibilitatea făcând astfel orientarea mai dificilă;
– luați în calcul o marjă de timp suplimentară în parcurgerea unui traseu, pentru a nu fi surprinși pe munte de lăsarea întunericului;
– nu plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai neexperimentat din grup, urmați traseele marcate și nu vă aventurați în zone care pot deveni periculoase.

În situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății ori a vieții, solicitați ajutor prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea, arată maior Radu Vasile Nicolae, purtătorul de cuvânt al I.J.J. Maramureş.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu