Share
Rata de infectare: În Maramureș, 9 din 13 UAT-uri cu incidența peste 3 au sub 4 cazuri de COVID-19 la mie. Creștere în Baia Mare. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: În Maramureș, 9 din 13 UAT-uri cu incidența peste 3 au sub 4 cazuri de COVID-19 la mie. Creștere în Baia Mare. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică creștere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 23 martie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 1.160 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 2,22 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 23 martie, avem mai multe localități în carantină zonală, respectiv comuna Recea, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Coltău. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre un oraș și patru comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, orașul Tăuții Măgherăuș, cu o incidență de peste 6 cazuri la mia de locuitori, comunele Recea și Coltău, cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, comuna Mireșu Mare, cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5, respectiv comuna Șișești, municipiul Baia Mare și comunele Valea Chioarului, Băsești, Oarța de Jos, Groși, Dumbrăvița, Cicârlău și Cernești, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4.

Așadar, avem o unitate administrativ-teritoriale (UAT) cu incidența de peste 6, două UAT-uri cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, o UAT cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5 și încă nouă UAT-uri cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de 13 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 19 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem zece UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. Ca atare, a crescut numărul cazurilor la nivel județean, în unele UAT-uri crescând incidența destul de mult. În prezent, avem mai multe localități carantinate zonal, respectiv UAT-urile Recea, Tăuții Măgherăuș și Coltău, ceea ce înseamnă atât localitățile menționate, cât și cele aparținătoare aferente.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu