Share
Rata de infectare: Scădere, în Baia Mare, a numărului de cazuri de COVID-19. Trei comune și două orașe în top 5. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: Scădere, în Baia Mare, a numărului de cazuri de COVID-19. Trei comune și două orașe în top 5. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o scădere ușoară față de raportarea săptămânii trecute. Iată cifrele aferente zilei de 25 ianuarie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, s-au înregistrat 1.307 cazuri de COVID-19 în județ, din care 10 în focare, în Sighetu Marmației și 1.297 în afara focarelor. Asta înseamnă o incidență de 2,47 fără focare și 2,49 cu focare, însă cea fără focare este cea luată în considerare.

În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație. Urmează, evident, Sighetu Marmației, respectiv, în ordine, orașele Baia-Sprie, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Vișeu de Sus, Săliștea de Sus, Seini și comunele Recea și Dumbrăvița.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre trei comune și două orașe pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comunele Leordina, Poienile Izei, Săpânța, orașele Săliștea de Sus și Baia-Sprie, respectiv comuna Groși, cu o incidență mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori. Urmează comunele Dumbrăvița și Coltău, municipiul Baia Mare, comunele Gârdani și Vima Mică, orașul Tăuții Măgherăuș, comunele Valea Chioarului și Botiza, respectiv municipiul Sighetu Marmației, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4 cazuri la mia de locuitori.

Așadar, avem șase unități administrativ-teritoriale (UAT) cu incidența de peste 4 și nouă UAT-uri cu incidența mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă 15 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 28 UAT-uri cu incidența de la 1,5 inclusiv la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem un singur UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni, Boiu Mare. Ca atare, cu toate că numărul cazurilor a scăzut la nivel județean față de începutul săptămânii trecute, numărul localităților în care s-au înregistrat situații a crescut.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a doua, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu