Share
Rata de infectare: Patru comune și un oraș, în top 5, în Maramureș, în ultimele două săptămâni. Vezi situația în fiecare localitate în parte (DOCUMENT)

Rata de infectare: Patru comune și un oraș, în top 5, în Maramureș, în ultimele două săptămâni. Vezi situația în fiecare localitate în parte (DOCUMENT)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a făcut public luni, 12 octombrie, raportul săptămânal în ceea ce privește situația cazurilor de COVID-19 înregistrate în județ, în fiecare localitate în parte. În ultimele două săptămâni, în județul nostru, s-au înregistrat 582 cazuri (față de 410 acum 7 zile), rata de infectare fiind de 1,12 (față de 0,79 acum 7 zile) în Maramureș, per total. Calculele sunt făcute la o populație de 520.551 locuitori.

Astfel, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Baia Mare (214), lider detașat de altfel, urmat de municipiul Sighetu Marmației (55), orașul Baia-Sprie (46), orașul Borșa (42), orașul Vișeu de Sus (24), comuna Moisei (15) și comuna Bocicoiu Mare (10). Apoi, vin în clasament, comunele Ardusat, Vadu Izei, Dumbrăvița, Vișeu de Jos (câte 9). În 18 UAT-uri, nu s-a înregistrat niciun caz în ultimele două săptămâni (acum 7 zile erau cu 2 mai mult).

Însă, numărul de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile într-o unitate administrativ-teritorială (UAT) nu e tot una cu incidența la 1.000 de locuitori. În acest clasament nedorit avem un nou lider, comuna Boiu Mare (4,48 / 5 cazuri în 14 zile), care nu era în top acum 7 zile, urmată de comuna Ardusat (3,21 / 9 cazuri în 14 zile), în top 5 acum 7 zile și de comuna Vadu Izei (3,09 / 9 cazuri în 14 zile), liderul de săptămâna trecută. Apoi vine orașul Baia-Sprie (2,71 / 46 cazuri în 14 zile), respectiv comuna Bocicoiu Mare (2,22 / 10 cazuri în 14 zile), care închid top 5. Urmează, în ordine, comunele Șieu, Dumbrăvița, Ocna Șugatag, Groși, Sălsig, Vișeu de Jos, Coltău, Petrova, Cicârlău și Moisei, toate cu o incidență a cazurilor de peste 1,5 la mia de locuitori. Așadar, avem 15 UAT-uri (față de 9 acum 7 zile), în Maramureș, cu o rată de infectare mai mare de 1,5. La limită sunt comuna Gârdani (1,49) și municipiul Baia Mare (1,48).

În ceea ce privește cazurile de COVID-19 la tineri cu vârsta de sub 19 ani, trebuie să spunem că s-au înregistrat, în ultimele două săptămâni, în Maramureș, 14 cazuri (față de 10 săptămâna trecută). Cele mai multe sunt în municipiul Baia Mare (5), urmat de orașul Baia-Sprie și comuna Dumbrăvița (câte 2), respectiv orașul Vișeu de Sus și comunele Bocicoiu Mare, Coltău, Sălsig și Fărcașa (câte 1).

Vom vedea în ce măsură aceste date vor schimba, din nou, scenariile de funcționare a școlii. Vom reveni cu detalii! Atașat, documentele oficiale ale DSP Maramureș în ceea ce privește rata de infectare (incidența la mia de locuitori) și situația pe localități a noilor cazuri confirmate în ultimele două săptămâni.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu