Share
Rata de infectare: Numai 2 UAT-uri din Maramureș se mai află în scenariul roșu. 20 UAT-uri sunt fără cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: Numai 2 UAT-uri din Maramureș se mai află în scenariul roșu. 20 UAT-uri sunt fără cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 5 aprilie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 737 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 1,47 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 5 aprilie, nu avem localități în carantină zonală în Maramureș. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre un oraș și patru comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. În clasamentul județean sunt, în ordine, comuna Câmpulung la Tisa, respectiv orașul Tăuții Măgherăuș, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Urmează, imediat sub pragul de 3, în ordine, comunele Valea Chioarului, Oarța de Jos și Groși.

Așadar, avem două unități administrativ-teritoriale (UAT) cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de două UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, deci în scenariul roșu. Totodată, mai avem și 17 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem 20 UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. În prezent, nu avem localități carantinate zonal în Maramureș.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu