Share
Rata de infectare: Incidența cazurilor de COVID-19 în Maramureș a ajuns la 0,07 la mia de locuitori. 60 UAT-uri, fără cazuri în interval de două săptămâni

Rata de infectare: Incidența cazurilor de COVID-19 în Maramureș a ajuns la 0,07 la mia de locuitori. 60 UAT-uri, fără cazuri în interval de două săptămâni

Vă întrebați poate care este situația cazurilor de COVID-19 în județul Maramureș, dat fiind faptul că tendința este de continuă scădere la nivel național, în ultima vreme.

La nivelul județului, în interval de două săptămâni, s-au înregistrat 35 cazuri. Altădată, în vârful pandemiei, se înregistrau chiar și de trei sau patru ori acest număr într-o singură zi.

Incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este, așadar, în Maramureș, de 0,07 la mia de locuitori. În topul 5 al incidenței se află cinci comune, însă toate „au bifat” un număr mic de infectări, însă și populația lor este mică în comparație cu alte UAT-uri.

În ceea ce privește numărul de cazuri, evident că locul 1 este ocupat de municipiul Baia Mare, cu 11 cazuri din 35. Pe locul al doilea se află Sighetu Marmației, cu 5 cazuri. Urmează Baia-Sprie și Recea, cu câte 3 fiecare. Restul UAT-urilor au înregistrat numai câte un caz în interval de două săptămâni.

Vestea extraordinară este că în 60 UAT-uri nu s-au înregistrat deloc cazuri de-a lungul a două săptămâni. Evident că statisticile ne bucură prin faptul că tendința este de continuă și constantă descreștere a numărului de cazuri de COVID-19. Însă, pentru a fi siguri că totul va fi bine și pe viitor, specialiștii epidemiologi recomandă vaccinarea, pentru a reduce și mai mult gradul de infecțiozitate din comunitate. Totodată, nu trebuie uitată igiena, care trebuie să fie, în continuare, una corespunzătoare!

C.Ț.

 

Lasă un comentariu