Share
Rata de infectare: Baia Mare, incidență de 0,57! 4 UAT-uri au incidența peste 1,5! 34 UAT-uri nu au cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: Baia Mare, incidență de 0,57! 4 UAT-uri au incidența peste 1,5! 34 UAT-uri nu au cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 1 mai, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 241 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 0,46 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 1 mai, nu avem UAT-uri în carantină zonală în Maramureș. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre cinci comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Petrova, cu incidența mai mare de 3, dar sub 4. Apoi, urmează comunele Oarța de Jos, Copalnic-Mănăștur, Boiu Mare și Desești.

Așadar, avem o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu o incidență mai mare de 3. Acest lucru înseamnă o UAT în scenariul roșu. În prezent, avem 3 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem 34 UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. În prezent, în Maramureș, nu avem localități aflate în carantină zonală.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu