Share
Rata de infectare: Baia Mare, incidența 1,79! Petrova a depășit pragul de 5! 19 UAT-uri sunt fără cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: Baia Mare, incidența 1,79! Petrova a depășit pragul de 5! 19 UAT-uri sunt fără cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 14 aprilie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 582 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 1,11 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 14 aprilie, nu avem localități în carantină zonală în Maramureș. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre cinci comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Petrova, cu o incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Apoi, urmează comunele Boiu Mare, Groși, Săcel și Recea.

Așadar, avem o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu o incidență mai mare de 3. Acest lucru înseamnă o UAT în scenariul roșu. În prezent, avem 15 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem 19 UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. În prezent, nu avem localități carantinate zonal în Maramureș.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu