Share
Rata de infectare: 2 UAT-uri în scenariul roșu și 3 UAT-uri în zona galbenă! 27 UAT-uri sunt fără cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: 2 UAT-uri în scenariul roșu și 3 UAT-uri în zona galbenă! 27 UAT-uri sunt fără cazuri de COVID-19. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 20 aprilie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 384 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 0,73 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 20 aprilie, avem o singură UAT în carantină zonală în Maramureș, adică Petrova. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre cinci comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Petrova, cu o incidență mai mare de 5 cazuri la mia de locuitori și comuna Boiu Mare, cu incidența mai mare de 3, dar sub 4. Apoi, urmează comunele Băsești, Ariniș și Groși.

Așadar, avem două unități administrativ-teritorială (UAT) cu o incidență mai mare de 3. Acest lucru înseamnă două UAT-uri în scenariul roșu. În prezent, avem 3 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem 27 UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. În prezent, în Maramureș, în carantină zonală se află o singură UAT, Petrova.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu