Share
Râsu-plânsu’: Belarus a început testarea propriului vaccin anti-COVID

Râsu-plânsu’: Belarus a început testarea propriului vaccin anti-COVID

Republica Belarus a început testarea propriului vaccin împotriva noului coronavirus, informează miercuri TASS, care citează agenţia BelTA, notează toate agențiile de presă internaționale cu privire la acest subiect extrem de delicat în orice mediu.

„La Centrul republican de epidemiologie şi microbiologie începe testarea preliminară a vaccinului belarus împotriva SARS-CoV-2. Elaborarea modelului final de vaccin ar urma să fie încheiată până în toamnă, iar producţia lui ar putea începe deja în 2022”, potrivit BelTA.

Singurul vaccin distribuit în Belarus este vaccinul rusesc Sputnik-V, de asemenea produs pe teritoriul belarus, însă acest vaccin nu figurează pe lista Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), mai arată agenția de presă mai sus menționată cu privire la această situație.

Regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko este din ce în ce mai izolat pe scena internaţională, din cauza reprimării violente a manifestaţiilor organizate de opoziţie după alegerile prezidenţiale de anul trecut presărate de ilegalităţi, scrie Agerpres, care citează surse externe.

Lasă un comentariu