Share
Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Sfaturi de viață despre copilul din noi și adevărata încântare a sărbătorilor! Cadourile ne fac fericiți!

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Sfaturi de viață despre copilul din noi și adevărata încântare a sărbătorilor! Cadourile ne fac fericiți!

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Sfaturi de viață despre copilul din noi și adevărata încântare a sărbătorilor! Cadourile ne fac fericiți!

Sărbătorile de iarnă fac parte din viața noastră, a tuturor. Indiferent de vârstă, fiecare dintre noi ne așteptăm la cadouri. Cumva aceste sărbători parcă ne îndeamnă să fim mai buni, sinceri, iertători.

Cred că darurile nu trebuie să fie scumpe cât încărcate de dragoste și emoție. Ele ar trebui să reprezinte legătura din oameni. Oamenii ar trebui să știe cât îi prețuim, prețul să fie sentimental nu neapărat material. În această perioadă ne regăsim cumva pe noi, regăsim copilul de odinioară. Pare o lume feerică. Din păcate, nu pentru toți ”întoarcerea” e pozitivă.

Azi vreau să vorbesc puțin de partea frumoasă. Fericirea celorlați influențează fericirea noastră. Sărbătorile de iarnă ne emoționează, parcă suntem mai buni, ne oferim răgaz să ne gândim la ceilalți, la familie si nu numai. Devenim mai bun pentru că vrem să ”reparăm” o parte din greșelile pe care le-am făcut și vrem să intrăm în noul an cu mai puține vinovății, regrete sau resentimente. E prilejul perfect să ne destăinuim, să observăm chipurile pline de emoție a celorlalți. Tot acum încercăm să îi facem pe ceilalți să se simtă apreciați, văzuți, iubiți.

Darurile, călătoriile spre casa bunicilor sau momentele de surpriză pentru cunoscuți sau necunoscuți ne transpun într-o lume magică, parcă de liniște. Fiind înconjurați de liniște, armonie ne simțim apreciați și iubiți. Copiii sunt cei ce așteaptă sărbătorile cel mai mult. Toți copiii cred în magia aceasta, chiar și cei mai puțin norocoși ce poate n-au acoperiș de-asupra capului. Nimic nu se poate compara cu descoperirea cadourilor de Moș Nicolae sau Crăciun. Schimbul de cadouri ne face mai fericiți, mai buni unii cu alții, generează acel sentiment de apartenență, de aceea nu trebuie să-i uităm pe cei ce au prea puțin, dăruind vom dobândi bucuria simplă. Să ne învățăm copii să fie altruiști cu semenii lor. Cum zicea Marcel Mauss: ”Amestecăm suflete în lucruri. Amestecăm vieți și așa oamenii și lucrurile amestecate ies din propria lor sferă și se combină într-un mod inedit”.

Psiholog Psihoterapeut CECILIA ARDUSĂTAN

Colaboratoarea noastră este activă permanent pe rețelele de socializare: Facebook (este pe contul personal: Cabinet individual de psihologie clinică şi psihoterapie Ardusătan Cecilia), Instagram (ardus.cecilia), TikTok (Ardus Cecilia), Youtube (Mind Fitness with Cecilia). Dați like, share, subscribe!

*Notă – rubrica este una săptămânală, așadar vă rugăm să ne semnalați care ar fi temele pe care le-ați dori abordate!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu