Share
Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Iată cei 7 pași importanți pentru a atinge succes semnificativ, în tot ce faci în viață; și ține de tine!

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Iată cei 7 pași importanți pentru a atinge succes semnificativ, în tot ce faci în viață; și ține de tine!

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Iată cei 7 pași importanți pentru a atinge succes semnificativ, în tot ce faci în viață; și ține de tine!

Trăim vremuri extraordinare chiar dacă mulți ar spune că nu. Chiar dacă există instabilitate economică pe termen scurt, tot mai mulți dintre noi avem șansa să ne atingem obiectivele. Trebuie să îți observi potențialul. Dacă îl întrebuințezi, vei avea un potențial și mai mare. Cu cât înveți și te dezvolți, cu atât îți dezvolți capacitatea de a reuși.

Presupun că vezi peste tot oameni mai puțin dezvoltați ca și tine care câștigă sau și-au atins targetul, cu toate că nu au avut nici mediul, nici studiile și nici nu sunt mai talentați. Cum se poate asta? Știți ce face diferența? Claritatea, atenția, și concentrarea. Poți realiza chiar ACUM mai mult decât ai făcut în trecut. Cum? Integrând în viața ta fix ce am spus mai sus. Cine ești? Ce îți dorești? Dacă nu ai țintă exactă, cum să-ți îndeplinești obiectivele? Imaginează-ți o țintă de la tir cu arcul. O vezi, știi unde să lovești, dar dacă nu ai ținta, spre ce dai? Care-i ținta ta? Nu ai claritatea perfectă a țintei, nu vei câștiga pe tabla vieții mai nimic. Vei pluti în derivă precum o frunză purtată de vânt. Poți avea în față cea mai frumoasă și dezvoltată autostradă că tu nu vei înainta spre nimic.

1) Hotărăște-te ce vrei exact să faci (să caștig mai mult, să am un corp sănătos, să dezvolt o afacere, să am o familie, să am un echilibru emoțional, să slăbesc etc. Acestea sunt dorințe și rămân așa până faci un plan concret). Uită de trecut. Prezentul în care te afli… e trecutul adus în prezent prin gândurile, atitudinile și alegerile tale. Poți oricând întoarce situația în favoarea ta. Concentrează-te pe ce stă în controlul tău!
2) Notează-le în scris și fă diferența dintre dorințe și obiective. Să vrei nu e suficient fără obiectiv exact!
3) Fixează termen limită! Dacă aștepți până îți trece pasa proastă, până pleci de acasă, până îți cresc copiii, până trece criza mondială, până scapi de atacuri de panică… Împarte obiectivele pe săptămână. Dacă nu te-ai încadrat exact, stabilește un nou termen!
4) Fă o listă cu ai de făcut exact pentru atingerea scopului! Vezi dacă ai obstacole și dacă ai, cine sau ce te poate ajuta să mergi mai departe? Reține:” Nimic nu e foarte greu dacă îl împarți în sarcini mici” H. Ford.
5) Organizează-ți fiecare activitate și întodeauna începe cu sarcina cea mai grea!
6) Acționează!
7) Perseverează!!!!

E ca la sport, dacă faci o săptămână sală, n-ai să vezi niciun rezultat. Mușchii au rămas la nivel de dorință și nu de obiectiv. Vrei rezultat? Persistă, persistă, persistă și fii flexibil când e nevoie. Uită-te spre SCOP!!! Spor la treabă!

Psiholog Psihoterapeut CECILIA ARDUSĂTAN

*Notă – rubrica este una săptămânală, așadar vă rugăm să ne semnalați care ar fi temele pe care le-ați dori abordate!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu