Share
PS Timotei a săvârșit, sâmbătă, la Parohia hramul „Sfinții Împărați” Satu Mare, Sfânta Liturghie!

PS Timotei a săvârșit, sâmbătă, la Parohia hramul „Sfinții Împărați” Satu Mare, Sfânta Liturghie!

PS Timotei a săvârșit, sâmbătă, la Parohia hramul „Sfinții Împărați” Satu Mare, Sfânta Liturghie!

De sărbătoarea închinată Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sâmbătă, 21 mai 2022, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Municipiul Satu Mare, înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte peste 25 de preoți și diaconi între care amintim pe Pr. Virgil Jicărean, consilier eparhial al sectorului patrimoniu sacru și pictură bisericească, Pr. Marcel Malanca, protopopul Oașului, Arhim. Spiridon Belei, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Protos. Gherontie Nerhgeș, starețul Mănăstirii Măriuș, Pr. Tiberiu Vălean Susan, slujitor al parohiei, Pr. Florin Orășteanu de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Ardelean din Arhiepiscopia Tomisului, Arhid. Ionuț Alexandru Socolan, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Diac. Alin Coșa, alături de alți preoți din protopopiat.

Între credincioşii prezenți la acest eveniment s-au aflat mai multe oficialități locale și centrale între care amintim pe domnul deputat Adrian Cozma și domnul Ing. Mircea Lețiu. Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii corului parohiei. În cuvântul de învățătură rostit în fața credincioșilor prezenți, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a făcut referire la importanța sărbătorii închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, eveniment menit „să ne așeze spre înțelegere și aprofundare chipul purtător de Duh Sfânt și de multă înțelepciune de la Dumnezeu a două mari personalități istorice și duhovnicești, pe care Biserica i-a definit ca „întocmai cu Apostolii”. Îi sărbătorim pe acești doi mari sfinți din cel puțin două motive: în primul rând pentru faptul că este ziua lor de prăznuire, și, în al doilea rând, pentru comunitatea și biserica acesta, care îi au drept ocrotitori”, a precizat Preasfinția Sa.

Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu