Share
Programul „Muzeul Viu”, un succes și în acest an școlar; Peste 1.000 de copii au participat la activități

Programul „Muzeul Viu”, un succes și în acest an școlar; Peste 1.000 de copii au participat la activități

Și în acest an școlar, programul de educație muzeală „Muzeul Viu” s-a încheiat cu succes.

„Am avut alături de noi doamne profesoare devotate și copii foarte isteți și cuminți!  Personalul implicate în programul educational ,,Muzeul Viu”, implementat de către Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în acest an școlar a fost Filip Alina (educator muzeal) coordonatorul programului, Mendre Viorica (conservator), Ghiman Monica (conservator), Leșiu Oana (muzeograf) și Cardoș Raul (muzeograf).

Dorim să vă mulțumim în primul rând dumneavoastră, doamnelor profesoare (…) pentru încrederea acordată și pentru participarea la activitățile propuse”, transmit cei de la muzeu.

Temele propuse pentru anului școlar 2023-2024, au fost următoarele:

  • Vânătoare de comori
  • Povestea vasului de lut
  • Bresle, meșteșuguri și meșteșugari
  • Călătorie în lumea monedelor
  • Ateliere de Crăciun
  • Mărțișor pentru mama
  • Ateliere de Paști

În anul școlar 2023-2024, curtea muzeului a fost plină de glasurile a peste 1000 de copii din județul Maramureș de la Școlile Gimnaziale: „Dimitrie Cantemir”, „Nichita Stănescu”, „Octavian Goga”, „Al. I. Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Colegiul de Arte”, „Avram Iancu”, „George Coșbuc”, „Alexandru Ivasiuc”, Școala Baia Sprie, Liceul Sportiv, Școala Recea, Școala Cetățele, „Vasile Lucaciu” din Șișești, Școala Șurdești și Grădinița „Otilia Cazimir”.

Spațiul pentru activitățile desfășurate în cadrul programului Muzeul Viu este amenajat în așa fel încât, activitățile să fie plăcute și relaxante pentru copii. Prima parte a activităților (partea teoretică) s-a desfășurat atât în sălile de expoziție, cât și în sala de educație muzeală unde are loc partea a doua a activității (partea de atelier).

Ca suport pentru învăţarea mai ușoară a istoriei, la lecțiile interactiv-creative, pe diferite teme, s-au utilizat pentru exemplificare bunuri culturale din patrimoniul muzeului nostru.

„Încurajările, susținerea și cuvintele pe care ni le-ați adresat atât verbal, cât și în scris, ne-au bucurat nespus, iar copiii minunați care au fost prezenți aproape în fiecare zi, ne-au încântat sufletele.

Vă dorim vacanță plăcută și cu drag vă așteptăm din toamnă la noi provocări istorice!”, mai precizează cei de la muzeu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu