Share
Profesorul maramureșean Ioan Săcăleanu a trecut la cele veșnice; A contribuit decisiv la înființarea Fundației Nicolae Steinhardt

Profesorul maramureșean Ioan Săcăleanu a trecut la cele veșnice; A contribuit decisiv la înființarea Fundației Nicolae Steinhardt

Ieri, 16 martie, profesorul Ioan Săcăleanu a trecut la cele veșnice la vârsta de 84 de ani.

„Am aflat cu adâncă întristare vestea trecerii din această viață a Profesorului Ioan Săcăleanu, la vârsta de 84 de ani și 11 luni.

Omul de cultură Ioan Săcăleanu a fost cel care în anul 1993 a contribuit decisiv la înființarea Fundației N. Steinhardt, a fost primul secretar general al fundație și unul dintre cei mai activi membrii ai Fundației.

Pentru activitatea la Fundația N. Steinhardt și pentru contribuția susținută la activitățile Zilelor Nicolae Steinhardt, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului, i-a acordat: în 30 iulie 2019 “Ordinul Crucea Justinian Arhiepiscopul”, iar în 27 noiembrie 2022, “Ordinul Crucea Nicolae Steinhardt” și „Medalia Nicolae Steinhardt”.

Membrii Fundației N. Steinhardt transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și Îl rugăm pe Hristos, Domnul nostru, să așeze sufletul Profesorul Ioan Săcăleanu în lumina Împărăției Sale.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, transmite Arhim. Macarie Motogna, Președintele Fundației N. Steinhardt.

Înmormântarea va avea loc marți, de la ora 12.30, în Hideaga.

Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Bercean Sidonia- Melania

    Odihna si lumina vesnica! Pios omagiu celui care a fost omul de cultura, prof. Ioan Sacalean. Sincere condoleante familiei indoliate!

    Răspunde

Lasă un comentariu