Share
Prin cancer nimeni nu trebuie să treacă singur; În Baia Mare s-a deschis filiala Asociației „Oameni buni”

Prin cancer nimeni nu trebuie să treacă singur; În Baia Mare s-a deschis filiala Asociației „Oameni buni”

Destinul fiecăruia se poate schimba de la un minut la altul. Din povești frumoase de viață te poți trezi într-un diagnostic oncologic.

Vestea sumbră a primit-o și Alina Daczer. După zile în care lacrimile au curs cu nemiluita, ea a înțeles că există viață și după cancer. A aflat de existența Asociației „Oameni buni” din Cluj-Napoca, care i-a devenit pe parcurs o a doua familie. La începutul acestui an, a deschis în urbea noastră o Filială a acestei Asociații, din dorința de a fi înconjurată de tinere, mame, bunici care au experimentat aceeași suferință. Gazda întalnirilor le-a fost, încă de la începuturi, Biblioteca Județeana „Petre Dulfu” Baia Mare, care le-a a oferit un spațiu generos și primitor.

În fiecare zi de vineri, ele își dau întâlnire în cadrul unui Atelier de creație unde pictează, modelează lut și confecționează diferite obiecte și decorațiuni pentru Crăciun. Își doresc ca aceste lucruri să poată fi comercializate, pentru procurarea de materiale și, de ce nu, o independență financiară a Filialei Baia Mare.

Socializarea și bucuria întâlnirilor săptămânale constituie ingredientele indispensabile menținerii la distanță a stresului posttraumatic și a fricii de recidivă.

Viața e ea însăși un dar, iar zidurile pe care le pune un diagnostic se pot transforma în ferestre larg deschise către lumină și speranță. Întotdeauna durerea împărtășită se va parcurge mult mai ușor!

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Miholca Lenuța

    Felicitări pentru inițiativă!
    Dar cum se poate lua legătura cu acest grup pentru a lua parte la activități@

    Răspunde

Lasă un comentariu