Share
Preșcolarii și elevii din Fărcașa primesc zilnic un pachet cu alimente sănătoase sau o masă caldă

Preșcolarii și elevii din Fărcașa primesc zilnic un pachet cu alimente sănătoase sau o masă caldă

Programul Național „Masă sănătoasă” este derulat de Guvernul României și finanțat de la bugetul de stat. Unul dintre scopurile programului îl constituie și sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor.

În Maramureș, de acest program beneficiază preșcolarii și elevii din 26 de unități de învățământ printre care și cea din comuna Fărcașa. Practic, copiii primesc zilnic, gratuit, o masă caldă sau un pachet cu alimente sănătoase.

„Vineri, 12 aprilie, am avut o zi încărcată în evenimente. Înaintea vizitei pe care ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, alături de oficialitățile județene și de alte personalități a făcut-o în comuna noastră, am participat la distribuirea pachetelor cu alimente pentru 507 elevi de la Școala profesională Fărcașa. Am insistat foarte mult pentru ca și copiii nostri să primească aceste pachete alimentare formate dintr-un sandwich și un fruct, în cadrul acestui program pilot. Consiliul de administrație al școlii a luat decizia distribuirii de sandwichuri pentru a nu perturba procesul de învățământ.

În pachetul primit vineri copiii au avut un sandwich și căpșuni iar reacția lor, la deschiderea pachetului a fost una de satisfacție și mulțumire. Pachetele sunt achiziționate (prin licitație publică) de la una dintre cele mai renumite firme de profil din județ și conțin doar alimente proaspete și naturale.

Copiii de la Creșa din Fărcașa și cei de la Grădiniță vor primi o masă caldă, iar în scurt timp vom găsi o modalitate prin care să poată beneficia de masa caldă și copiii de la Grădinița Tămaia.

În altă ordine de idei, la Ministerul Dezvoltării, avem depus un proiect, care parcurge ultimii pași înainte de aprobare, proiect ce prevede construirea unui nou corp de școală care va cuprinde și o bucătărie cu sală de mese astfel încât toți elevii să poată beneficia, zilnic, de o masă caldă sevită în incinta școlii. Rog, și pe această cale, părinții care au sugestii sau alte idei de îmbunătățire în legătura cu acest subiect, să nu ezite să mă contacteze.

Eu, ca primar, alături de administrația locală, mă preocup mereu pentru ca toți copiii din comună să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire, alimentație, sport și relaxare”, precizează Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.

Potrivit caietului de sarcini, pachetele alimentare vor fi pregătite în dimineața zilei în care se servesc, păstrându-se în condiții sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si în condiții igienicosanitare și la temperaturi corespunzătoare, conform legislației în vigoare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu