Share
Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, își serbează ziua de naștere (FOTO)

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, își serbează ziua de naștere (FOTO)

Astăzi, 13 ianuarie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, își sărbătorește ziua de naștere, împlinind 47 de ani de viață.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a transmis Preasfinției Sale un mesaj de felicitare, în numele Permanenței Eparhiale, al Instituțiilor Teologice și întregului corp profesoral, al părinților protopopi, al preoților slujitori din cele opt protopopiate, al monahilor și ale monahiilor și tuturor credincioșilor din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Date biografice

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul s-a născut la data de 13 ianuarie 1974 în localitatea Rohia, județul Maramureș din părinții Augustin și Anastasia, primind la Botez numele Cristian-Simion.

A fost tuns în monahism la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotesit arhimandrit în anul 2005. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea (2000). Din anul 2007, Arhim. Timotei Bel a fost starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă. Tot în 2007 a obținut titlul de doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic. Din 1 februarie 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

În 24 mai 2018 a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. A fost hirotonit Episcop în 24 iunie 2018 la Mănăstirea Scărişoara Nouă. De asemenea, Preasfinția Sa are o bogată activitate științifică și publicistică, fiind autor al mai multor traduceri, studii și articole.

Întru mulți ani, Preasfințite Părinte!

Lasă un comentariu