Share
„Povestea vasului de lut”, la Muzeul de Istorie

„Povestea vasului de lut”, la Muzeul de Istorie

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare au aflat „Povestea vasului de lut”, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

„Prima parte a întâlnirii noastre s-a desfășurat în sala de expoziție, unde copii au putut admira vasele de lut din epoca bronzului și unde au primit informații noi despre rolul acestora în activitatea acelor vremuri.

A doua parte a activității s-a desfășurat în sala de educație muzeală, vizionând un filmuleț cu explicații și exemple despre meseriile din muzeu, dar în deosebi de cea de arheolog și li s-au explicat etapele descoperirii, restaurării și punerii în valoare a unui artefact”, relatează muzeografii care le-au făcut prezentarea celor mici, însoțiți de profesoara Dana Florian.

În ultima parte a întâlnirii, copiii au desenat și au decupat fiecare câte un vas ținând cont de detaliile aflate în prezentarea anterioară. „Ați fost foarte atenți și harnici, dragii noștri! Cu drag vă așteptăm și la activitățile viitoare!”, au mai spus ei.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu