Share
Povestea lui Șarpe, motănelul supraviețuitor de pe Insula Șerpilor

Povestea lui Șarpe, motănelul supraviețuitor de pe Insula Șerpilor

Moralul ucrainenilor, după cele cinci luni de război, este susținut, fără îndoială, și de poveștile cu animale-erou care vin de pe linia frontului, arată digi24.ro. După Patron, cățelul genist, și capra care a declanșat o capcană explozivă rănind zeci de soldați ruși, a venit rândul unui pisoi ce a supraviețuit iadului de pe Insula Șarpelui din Marea Neagră. A primit, cum altfel, numele Șarpe.

Pisoiul de câteva luni a fost salvat de pe stânca de 17 hectare din Marea Neagră, aprig disputată de ucraineni și ruși. Nu se știe cum a ajuns acolo, dacă l-au adus rușii sau ucrainenii, dar în mod sigur își datorează una dintre cele 9 vieți proverbiale militarilor ucraineni. În urmă cu două săptămâni, ei au mers pe insulă pentru a reinstala drapelul Ucrainei, după ce au reușit să-i alunge de acolo pe ruși. Printre ruine, au dat de ghemotocul de blană neagră care cumva a supraviețuit bombardamentelor interminabile ale insulei. Militarii ucraineni l-au luat și l-au adus și pe el la întoarcerea pe continent.

Șarpe, motanul supraviețuitor de pe faimoasa Insulă a Șerpilor din Marea Neagră, este acum un pisoi alintat, care și-a găsit alinarea și liniștea după spaimele prin care trebuie să fi trecut pe insulă.

Vineri, la două săptămâni după ce a fost salvat, Șarpe a fost scos la joacă pe malul râului Nipru din capitala Kiev, fiind prezentat câtorva reporteri. Bărbatul care l-a salvat a spus povestea pisoiului.

– În prima fază a operațiunii, am filmat insula cu o dronă. Comandantul nostru a observat un mic camarad acolo și ne-a ordonat să-l recuperăm, ca parte a misiunii noastre, a relatat soldatul ucrainean, în timp ce pisoiul se ghemuia în brațele sale.

– Cum ați reușit să-l găsiți fiind așa de mic? a fost întrebat soldatul ucrainean.

– Ne-a găsit el pe noi. Ne-am gândit că ne va fi greu să dăm de el, dar a venit singur. Până la urmă totul s-a sfârșit cu bine. Raportul pe care i l-am făcut comandantului, după ce am părăsit insula a fost: „Misiune încheiată, fără victime. Încă un membru al echipei – un pisoi pe nume Șarpe”, a povestit militarul ucrainean, citat de Reuters.

Acum, Șarpe a fost adoptat de o familie. Militarii care l-au salvat nici n-au infirmat, nici n-au confirmat dacă pisoiul norocos a ajuns la unul dintre ei. Dar la cât de bine se simte în brațele lor, e de așteptat ca noul stăpân să poarte uniformă, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu