Share
Poporul ucrainean va primi o distincţie în Germania pentru ”curajul său eroic”!

Poporul ucrainean va primi o distincţie în Germania pentru ”curajul său eroic”!

Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko – fratele primarului Kievului, Vitali Kliciko – va primi joi, în numele poporului ucrainean, o distincţie din partea presei în Germania, relatează DPA, arată hotnews.ro.

M100 Media Award va fi decernat la Potsdam, lângă Berlin, în cadrul unui eveniment mai amplu consacrat libertăţii presei.

Premiul se acordă ucrainenilor care ”cu curaj eroic, putere stoică şi dorinţă arzătoare de a se apăra împotriva invaziei brutale a Rusiei, deja de luni întregi”.

”Ei apără nu doar propria independenţă, dar şi independenţa întregii Europe”, au afirmat organizatorii.

La colocviul de la Potsdam privind războiul şi media participă aproximativ 60 de jurnalişti internaţionali. Cancelarul german Olaf Scholz este unul dintre principalii vorbitori la acest eveniment.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a primit M100 Media Award în anul 2014 ca reprezentant al mişcării democratice din Ucraina.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova a susţinut constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu