Share
Pod nou peste Tisa: În județul Maramureș prin proiect care are cofinanțare europeană se va construi o nouă cale de acces, în zona Sighet. Vezi toate detaliile!

Pod nou peste Tisa: În județul Maramureș prin proiect care are cofinanțare europeană se va construi o nouă cale de acces, în zona Sighet. Vezi toate detaliile!

Pod nou peste Tisa! În județul Maramureș prin proiect care are cofinanțare europeană se va construi o nouă cale de acces în zona Teplița. Vezi toate detaliile!

Un pod nou peste râul Tisa, în zona Teplița, va fi construit printr-un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare, arată autoritățile din municipiul de pe Tisa.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, informează printr-un Comunicat de presă faptul că a fost depusă Aplicația de Finanțare pentru proiectul Construcția Podului peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmatiei în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific OS 2.2 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – proiecte noi de investiții, Operațiunea- Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea accesibilității regiunii și mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin fluidizarea traficului, decongestionarea traficului în zonele tranzitate. Creșterea mobilității populației și a bunurilor, prin reducerea timpului de călătorie datorat sporirii vitezei de parcurs și implicit a timpului afectat transportului de mărfuri și călători. Reducerea costurilor de transport – prin realizarea acestui proiect, șoferii vor economisi timp și energie și își vor reduce cheltuielile cu combustibilul și întreținerea autovehiculelor. Creșterea gradului de siguranța al traficului – prin fluidizarea traficului. Înlesnirea cooperării inter-regionale, atragerea investițiilor interne și externe, creșterea competitivității intreprinderilor/firmelor și a mobilității forței de muncă și, prin urmare, o dezvoltare mai rapida a regiunii și, în final, a României, mai arată autoritățile sighetene.

Obiectivele specifice ale proiectului:
• Construcție nouă drum: 1,2 km
• Poduri de desecare: 5 buc
• Pod: 1 buc
• Intersecții tip girație: 1 buc
• Punct de frontiera + Parcare: 1 buc
Valoarea totală a proiectului este de 154,212,613.86 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 110,395,006.58 lei, 15% contribuția proprie 19,481,471.74 lei, restul de 24,336,135.54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 25 luni

C.Ț.

Citește și

Oficial: Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noul pod peste Tisa din Sighetu Marmației. Ce prevede, mai exact, proiectul

Lasă un comentariu