Share
Pentru binele copiilor noștri: Avem în Maramureș strânsă colaborare între poliție și cadrele didactice și societatea civilă! Activități de vacanță!

Pentru binele copiilor noștri: Avem în Maramureș strânsă colaborare între poliție și cadrele didactice și societatea civilă! Activități de vacanță!

Pentru binele copiilor noștri: Avem în Maramureș strânsă colaborare între poliție și cadrele didactice și societatea civilă! Activități de vacanță!

Miercuri, 29 Iunie, pentru că a fost sărbătoare, iar în lumea satului oamenii au răgaz de povești doar în duminici și sărbători, conducerea a două unități de învățământ, de la Petrova și Vișeu de Jos, cu sprijinul Primăriei și al Poliției, au organizat pentru copii o zi de vacanță mai altfel, în compania polițiștilor.

Astfel polițiști de la Serviciul Rutier, Biroul Siguranța Școlară împreună cu cei de prevenire s-au alăturat colegilor din teritoriu pentru a le transmite copiilor cât mai multe informații importante pentru siguranța lor în perioada vacanței și nu numai. Astfel polițiștii rutieri au recapitulat cu elevii regulile de circulație, măsurile preventive necesare pentru siguranța lor atunci când sunt pietoni, când circulă cu bicicleta, sau rolele. Polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară au abordat tema consumului de substanțe interzise și consecințele acestuia, atât în plan fizic cât și penal. Elevii au aflat că îndemnul, oferirea de substanțe precum și tolerarea consumului sunt acțiuni/ fapte care intră în sfera penalului.

Polițiștii de prevenire le-au prezentat elevilor pericolele cu care se pot întâlni în lumea virtuală, dar și măsurile preventive pe care să și le ia atunci când navighează pe internet. De asemenea le-au prezentat modul în care este indicat să reacționeze atunci când se pierd de părinți, cui și cum pot să ceară ajutor. În acest context le-au reamintit numărul de urgență pe care îl pot apela atunci când sunt în pericol și situațiile în care nu pot să-l apeleze, pentru a nu pune în pericol viața altcuiva, care are cu adevărat nevoie de ajutor. De asemenea elevii au avut ocazia să vadă două tipuri de autospeciale de poliție, laboratorul rutier și autospeciala cu compartiment de protecție și supraveghere video. Elevii au fost liberi să adreseze întrebări, pentru a-și clarifica unele noțiuni sau unele situații cu care s-au confruntat, precum și pentru a afla modalități optime de a reacționa în diferite situații mai dificile.

Copiii de la Școala Internațională din Baia Mare s-au bucurat preț de-un ceas de compania a doi polițiști. În două serii, în funcție de grupa de vârstă, copiii au petrecut o oră în compania unui polițist de prevenire și a unui polițist rutier. Polițistul rutier le-a prezentat laboratorul rutier, o autospecială „mai specială”, care reamintește, prin simpla prezență, că viața este în mâinile conducătorului auto. De asemenea le-a prezentat semnele de circulație și regulile pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni sau bicicliști. De asemenea au aflat care sunt spațiile potrivite pentru plimbările cu rolele și cele pe bicicletă la vârsta lor. Polițistul de prevenire le-a prezentat copiilor informațiile pe care este important să le cunoască despre ei și părinții lor atunci când ies chiar și la o simplă plimbare prin oraș sau într-un mall, în caz că se rătăcesc, cui pot să ceară ajutor și cum să ceară ajutor.

Totodată pentru că e vacanță și probabilitatea că vor petrece mai mult timp pe internet este foarte mare, polițistul de prevenire le-a explicat copiilor care sunt pericolele din mediul online și cum se pot proteja pentru a le evita. Copiii și-au manifestat bucuria întâlnirii cu polițiștii, oferindu-le multe zâmbete, îmbrățișări și amintiri imortalizate prin fotografii.

Joi, 30 iunie 2022, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au desfășurat o activitate preventivă la Centrul de Echitație și Hipoterapie din Curtuiușu Mare, pe tema prevenirii consumului de droguri și a altor substanțe interzise, activitate la care au fost prezenți elevi aflați în tabăra de vară. Cu ocazia activității desfășurate, elevilor le-au fost prezentate noțiuni generale despre categoriile de droguri și alte substanțe interzise existente, efectele consumului unor astfel de substanțe dar și noțiuni din Legea nr. 142/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. În cadrul discuțiilor purtate cu elevii, s-a insistat foarte mult asupra efectului pe care îl are drogul asupra sănătății, ocazie cu care le-au fost prezentate elevilor mai multe simptome și reacții care pot fi generate de consumul de droguri și alte substanțe. La sfârșitul activității, elevii prezenți au avut întrebări referitor la aspectele prezentate, fiind purtat un dialog benefic cu reprezentanții poliției. Săptămânal, lucrătorii Biroului Siguranța Școlară vor desfășura astfel de activități la tabăra de vară din cadrul Centrului de echitație și Hipoterapie Curtuiușu Mare, pentru conștientizarea elevilor cu privire la riscul consumului de droguri și a altor substanțe interzise. Polițiștii doresc tuturor copiilor Vacanță în Siguranță! Polițiștii doresc copiilor zile de vară memorabile!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu