Share
Părintele Augustin Perța din Țara Lăpușului a trecut la cele veșnice

Părintele Augustin Perța din Țara Lăpușului a trecut la cele veșnice

Părintele Augustin Perța a trecut la cele veșnice la vârsta de 63 ani, anunță Protopopiatul Ortodox Lăpuș.

Pr. Augustin s-a născut în localitatea Rogoz, în data de 02 iunie 1961. A absolvit Seminarul Teologic din Buzău (promoția 1985), fiind hirotonit preot în 16 octombrie 1985, pe seama Parohiei Ortodoxe Ciubanca (Protopopiatul Dej, Eparhia Vadului, Feleacului și Clujului).

Cu data de 01 noiembrie 1990 este transferat la cerere în Parohia Ortodoxă Vima Mică, unde a activat în calitate de paroh timp de 26 de ani, până în anul 2016, când din motive de sănătate se transferă pe postul de preot misionar în cadrul Protopopiatului Lăpuș. În această stare a slujit timp de 8 ani, la mai multe biserici și mănăstiri, dintre care amintim Biserica din Strâmba (Parohia Larga) și Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului (Lăpușul Românesc).

Starea de sănătate fragilă i s-a deteriorat brusc în urmă cu câteva zile, iar joi 23 mai 2024 a trecut la Domnul, după o slujire preoțească de 39 de ani.

Slujba de priveghere va avea loc azi, 25 mai, la Biserica Ortodoxă din Rogoz, de la ora 18.00, în prezența Preasfințitului Timotei Sătmăreanul, iar slujba înmormântării se va săvârși duminică 26 mai, de la ora 14.00.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Condoleanțe familiei!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu