Share
Parastas pentru victimele războiului în bisericile Vicariatului Ortodox Ucrainean

Parastas pentru victimele războiului în bisericile Vicariatului Ortodox Ucrainean

Duminică, 25 februarie, la inițiativa Înaltpreacucernicului Părinte Vicar Nicolae Lauruc, în bisericile Vicariatului Ortodox Ucrainean s-a făcut parastas pentru victimele războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Preoții, alături de credincioși s-au rugat pentru odihna soldaților și civililor ale căror vieți au fost curmate în acest război.

„De la începutul războiului, Vicariatul a fost alături de ucrainenii afectați de război. Sub coordonarea și directa implicare a Părintelui Vicar Nicolae Lauruc și a Preacucernicilor Părinți Protopopi Petru Rahovan și Petru Rosoca, preoții noștri, alături de credincioși, de neobosiții noștri voluntari și de zecile de organizații caritabile din țară și străinătate s-a desfășurat cea mai amplă acțiune caritabilă din istoria Vicariatului.

Până în prezent, ajutorul oferit se ridică la valoarea de aproximativ 360.000 euro. De acest ajutor au beneficiat refugiații ucraineni din România, dar și cei care au fost afectați de război în mod direct, în Ucraina, până la linia frontului, prin intermediul organizațiilor caritabile din Ucraina cu care am colaborat.

Dă, Doamne, pace Ucrainei! Veșnică pomenire eroilor și victimelor războiului!”, precizează Pr. Consilier Marius N. Lauruc din Sighetu Marmației.

Mai jos, câteva fotografii din biserici din Maramureș.

Sighet
Ruscova
Rona de Sus
Repedea
Poienile de sub Munte
Bocicoiu Mare
Bistra

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu