Share
Operațiunea Balastiera, statistica autorităților: În județul Maramureș s-au aplicat amenzi mari în acțiunea derulată, și pe partea de mediu: 700000 lei! (FOTO)

Operațiunea Balastiera, statistica autorităților: În județul Maramureș s-au aplicat amenzi mari în acțiunea derulată, și pe partea de mediu: 700000 lei! (FOTO)

Operațiunea Balastiera, statistica autorităților: În județul Maramureș s-au aplicat amenzi mari în acțiunea derulată, și pe partea legată de mediu: 700000 lei!

Acțiunea s-a derulat pe mai multe compartimente, astfel că au participat reprezentanți ai autorităților din mai multe domenii. Unul din aceste domenii este cel legat de mediu.

„În ultima săptămână, 8 echipe de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu, desemnate prin decizia Comisarului General, au desfăşurat o amplă verificare pe raza judeţului Maramureş, alături de reprezentanţi ai IGPR şi ANAR. În cadrul acţiunii s-au efectuat 24 de controale la agenţi economici care desfăşurau activitatea de exploatare agregate minerale. În urma acestor verificări, pentru neconformităţile constatate, comisarii GNM au aplicat 16 sancţiuni în valoare de 697.500 lei şi au dat 2 dispoziţii de încetare a activităţii”, arată reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

Iată și ce arată reprezentanții IPJ Maramureș! „În perioada 12-15 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au executat acțiuni cu efective mărite, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale naturale pe raza județului Maramureș. În cadrul acțiunilor au fost verificați 37 de operatori economici care derulează activități în domeniul vizat și au fost constatate două infracțiuni de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea 241/2005 și cinci infracțiuni de exploatare de agregate minerale naturale fără a deține documente de autorizare, faptă prevăzută de art. 57, alin. 2 din Legea 85/ 2003. Totodată, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsura indisponibilizării a trei utilaje specifice exploatării agregatelor minerale, precum și o cantitate însemnată de agregate minerale care urmează să fie determinată de către specialiști topografi, în vederea dispunerii de măsuri asiguratorii.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.161.900 de lei astfel: 17 sancțiuni contravenționale aplicate de Garda Națională de Mediu în valoare de 707.500 de lei; 13 sancțiuni contravenționale aplicate de Administrația Națională Apele Române în valoare de 450.000 de lei; 2 sancțiuni contravenționale aplicate de I.S.C.T.R. Cluj împreună cu lucrătorii de poliție, în valoare totală de 4.400 de lei. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, ai Administrației Naționale Apele Române și ai I.S.C.T.R. Cluj”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu