Share
Oficial: Tăuții Măgherăuș, Săcălășeni și întreaga comună Recea ies din carantina zonală. Situația municipiului Baia Mare, în analiză

Oficial: Tăuții Măgherăuș, Săcălășeni și întreaga comună Recea ies din carantina zonală. Situația municipiului Baia Mare, în analiză

Vești bune pentru locuitorii din Tăuții Măgherăuș, Săcălășeni și întreaga comună Recea ies din carantină. Anunțul a fost făcut astăzi, 24 noiembrie, de autoritățile județene. Dacă Tăuții Măgherăuș și Săcălășeni ies din carantină în 24 noiembrie, ora 17.00, întreaga comună Recea iese în 25 noiembrie, ora 12.00.

Situația municipiului Baia Mare va rămâne în analiză, iar situația ar trebui să fie tranșată tot astăzi, întrucât miercuri, 25 noiembrie, la ora 17.00, expiră cele 14 zile de carantină.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să informeze opinia publică, având în vedere evoluția situației epidemiologice, că nu va fi prelungită măsura de carantină zonală pentru localitățile Tăuții Măgherăuș, Săcălăşeni şi comuna Recea cu satele aparținătoare Recea, Mocira, Săsar, Lăpuşel şi Bozânta Mică. În ceea ce privește prelungirea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Baia Mare, aceasta este în analiză și vom reveni cu detalii”, a anunțat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Conform surselor DirectMM.ro, incidența cazurilor la mia de locuitori, în municipiul Baia Mare, este marți, 24 noiembrie, de 5,49. Numărul este în scădere evidentă după ce, în urmă cu 13 zile, atunci când a fost instituită carantina zonală, era de 7,21. Cele 14 zile de carantină în cazul municipiului Baia Mare expiră în 25 noiembrie, la ora 17.00. Conform informațiilor DirectMM.ro, va fi analizată propunerea de a fi prelungită carantina zonală pentru încă 14 zile. Totodată, conform surselor noastre, vor fi propuse unele măsuri de relaxare, cum ar fi, spre exemplu, redeschiderea unor activități, însă cu restricții. Rămâne de văzut care va fi decizia autorităților. Aceasta va fi anunțată în curând! Vom reveni cu detalii!

C.Ț.

 

1 Comentariu în această postare

  1. Sa se dea voie sa se faca Sfinte Liturghii in biserici (in Baia Mare), altfel riscam sa ne imbolnavim din cauza temperaturilor scazute!

    Răspunde

Lasă un comentariu