Share
Oficial: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia și Turcia se mențin în zona roșie. Vezi care sunt noutățile apărute! (DOCUMENT)

Oficial: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia și Turcia se mențin în zona roșie. Vezi care sunt noutățile apărute! (DOCUMENT)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Turcia și Grecia, două țări preferate de români pentru vacanțe, rămân pe lista roșie, se arată în documentul făcut public de autoritățile române care, de altfel, este esențial pentru carantinarea la sosirea în țară.

Iată care acum sunt principalele modificări survenite după actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat! În zona roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo, conform documentului făcut public de CNSU în baza deciziei din 19 august.

În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba; în zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan. Lista intra în vigoare la data de 22.08.2021, ora 00.00.

Foarte important de făcut unele precizări importante! Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României. Noua listă intră în vigoare din 22 august. Vezi lista actualizată AICI!

Țările din zona galbenă
Maldive
Bahamas
Macedonia de Nord
Andorra
Liban
Guam
Panama
Estonia
Tunisia
Lituania
Elveția
San Marino
Guatemala
Danemarca
Azerbaidjan
Liechtenstein
Sri Lanka
Belgia
Groenlanda
Trinidad și Tobago
Insulele Turks și Caicos
Suriname
Guernsey
Olanda
Emiratele Arabe Unite
Federația Rusă
Honduras
Kuweit
Mexic
Malta
Finlanda
Bonaire, Saint Eustatius și Saba
Belize
Insulele Virgine Britanice
Jamaica

Țările din zona roșie
Polinezia Franceză
Georgia
Insula Man
Botswana
Fiji
Cuba
Dominica
Sint Maarten
Malaysia
Eswatini
Seychelles
Israel
Cipru
Muntenegru
Gibraltar
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Kazahstan
Iran
Jersey
Marea Britanie
Curaçao
Mongolia
Statele Unite ale Americii
Costa Rica
Franța
Kosovo
Spania
Irlanda
Monaco
Libia
Islanda
Turcia
Saint Lucia
Puerto Rico
Thailanda
Grecia
Irak
Maroc
Argentina
Portugalia
Africa de Sud
Brazilia
Nepal
India

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu