Share
Oficial: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Ca și noutăți, Grecia intră în zona galbenă, iar Spania trece în zona roșie (DOCUMENT)

Oficial: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Ca și noutăți, Grecia intră în zona galbenă, iar Spania trece în zona roșie (DOCUMENT)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Trebuie spus faptul că sunt câteva schimbări importante în ceea ce privește țările preferate de români ca destinație de vacanță, se arată în analiza publicată de digi24.ro.

Astfel, în zona roșie au intrat, în urma creșterii cazurilor, Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia. Grecia, o destinație turistică preferată de români, trece din zona verde în zona galbenă.

Tot în zona galbenă au fost trecute și Uruguay, Paraguay, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia. Cei care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină.

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României. Descarcă AICI lista țărilor cu risc epidemiologic.

Țările din zona galbenă
Kârgâzstan
Uruguay
Paraguay
Irak
Gibraltar
Emiratele Arabe Unite
Iran
Kazahstan
Luxemburg
Federația Rusa
Botswana
Saint Kitts si Nevis
Chile
Insulele Feroe
Trinidad si Tobago
Bolivia
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Grecia
Libia

Țările din zona roșie
Insulele Virgine Britanice
Seychelles
Jersey
Cipru
Mongolia
Fiji
Tunisia
Namibia
Columbia
Marea Britanie
Kuweit
Argentina
Cuba
Africa de Sud
Oman
Spania
Costa Rica
Panama
Suriname
Andorra
Georgia
Portugalia
Maldive
Brazilia
Malaysia
Olanda
Nepal
India

Lasă un comentariu