Share
O situație în premieră!: Băimărenii rugbiști campioni ai României sunt blocați în țara în care a fost descoperit Omicronul! Ce spun antrenorii și autoritățile!

O situație în premieră!: Băimărenii rugbiști campioni ai României sunt blocați în țara în care a fost descoperit Omicronul! Ce spun antrenorii și autoritățile!

O situație în premieră! Băimărenii rugbiști campioni ai României sunt blocați în țara în care a fost descoperit Omicronul! Ce spun antrenorii și autoritățile!

Situație fără precedent generată de noua tulpină Omicron descoperită în Africa de Sud. Rugbiștii campioanei României, CSM Știința Baia Mare, au rămas blocați în Pretoria.

Lotul echipei campioane de rugby a României, CSM Știința Baia Mare, aflată în turneu în Africa de Sud, nu se poate întoarce deocamdată în țară, toate zborurile spre Uniunea Europeană fiind anulate. Apariția unei noi variante de Coronavirus cu mutații – Omicron – în Africa de Sud a creat panică în întreaga lume. “Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. Agenția care a luat biletele, caută acum variante de zbor cu alte companii. Sigur azi nu plecăm, așa cum era preconizat.”, a declarat la RFI antrenorul principal de la Baia Mare, Eugen Apjok, vorbind de la Bloemfontein, arată sursa citată.

“În zona unde suntem noi, nu sunt cazuri de Covid cu noua variantă, deocamdată. În ceea ce privește lotul nostru, am făcut cu toții joi test rapid și toți am fost negativi, iar vineri am făcut test PCR și toți suntem negativi. Sper să se găsească o soluție să ne întoarcem acasă. Dar cei de acasă trebuie să știe că noi toți din delegație suntem bine”, a mai spus Eugen Apjok. Vineri, Baia Mare a jucat le Bloemfontein cu Toyota Cheetahs, pierzând cu 5 – 54, după ce în primul joc câștigase cu 72 – 14 împotriva lui Free State XV. Meciurile celor mai bune echipe de club din Africa de Sud – Bulls, Lions, Sharks și Stormers – care evoluează în United Rugby Championship alături de cluburi din Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia, au fost contramandate din cauza alertei provocate de varianta Omicron, mai arată rfi.ro.

Autoritățile centrale române implicate în procesul de repatriere a campioanei României, arată reprezentanții clubului băimărean. „Fiind prezenți de două săptămâni în Africa de Sud la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup” găzduit la Bloemfontein, componenții campioanei en-titre a României, ar fi trebuit în cursul acestei dimineți să se întoarcă în țară pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni. Datorită situației pandemice grave apărută pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceștia în țară a fost anulată. Deși testați PCR întreaga delegație băimăreană s-a văzut nevoită să se cazeze pentru încă cel puțin 24 de ore la Hotelul din Bloemfontein. Pentru deblocarea acestei situații critice, oficialii campioanei, C.S.M.Știința Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegației sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Primul Ministru al României respectiv Autoritățile Județene. În soluționarea acestei probleme se implică și consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autoritățile centrale vor găsi soluții de repatriere a rugbyștilor băimăreni moralul și starea de sănătate a băieților noștri este una bună”, arată reprezentanții CSM Știința Baia Mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu