Share
O nouă tradiție, împodobirea bradului pe 1 Decembrie

O nouă tradiție, împodobirea bradului pe 1 Decembrie

Bucuria Sărbătorilor de iarnă și magia Crăciunului a început să apară mai devreme în casele oamenilor, decât spune tradiția. Există mulți oameni care aleg această zi de 1 Decembrie pentru împodobirea bradului.

Specialiștii spun că decorațiunile de Crăciun și bradul împodobit într-o casă ajută la creșterea nivelului de dopamină, un hormon care ne face să ne simțim fericiți.

Primul brad împodobit in România a fost in anul 1866, odată cu sosirea dinastiei Hohenzoller în Țările Române, care a dus la introducerea de noi tradiții, inclusiv de Crăciun. Potrivit istoricilor, primul brad împodobit în România a fost chiar la curtea Regelui Carol I.

Împodobirea pomului de Crăciun a devenit cel mai emoționant ritual al Sărbătorilor de iarnă. Toată familia se strânge în jurul bradului și, aproape fiecare dintre noi are cu siguranță un glob preferat.

Tradiția spune că bradul se împodobește în Ajunul Crăciunului, adică pe 24 decembrie, pentru ca, a doua zi, copiii să caute fericiți cadourile. Statisticile ne arată că persoanele cu vârsta între 18 și 34 de ani sunt mai entuziasmați de sărbătoarea Crăciunului, motiv pentru care împodobesc bradul mult mai repede. Persoanele de peste 55 de ani țin mai mult la tradiție, alegând Ajunul Crăciunului.

Așadar, concluzia este că nu există o dată corectă sau greșită pentru a împodobi bradul. Fiecare alege ziua în funcție de timpul liber, evenimente ale familiei din luna decembrie sau de stările sufletești.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu