Share
O lecție mai aparte: În Baia Mare, Colegiul Vasile Lucaciu, elevii unei clase a 11-a, i-au avut invitați pe salvatori, pentru o oră de educație montană! (FOTO)

O lecție mai aparte: În Baia Mare, Colegiul Vasile Lucaciu, elevii unei clase a 11-a, i-au avut invitați pe salvatori, pentru o oră de educație montană! (FOTO)

O lecție mai aparte! În Baia Mare, Colegiul Vasile Lucaciu, elevii unei clase a 11-a, i-au avut ca invitați pe salvamontiști, pentru o oră de educație montană!

După o dimineață cu o intervenție dificilă, cea de la Tăuții de Sus, vezi AICI!, în jurul prânzului, miercuri, 13 octombrie, salvatorii montani ai Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș au fost invitați de conducerea clasei XI-a G clasa a Colegiului Național Vasile Lucaciu, prin diriginta prof. Margareta Radu, să țină o oră de educație montană și să prezinte echipamentele din dotare.

Pe parcursul unei ore, salvamontistii au explicat, demonstrat, în cadrul unei simulări, și discutat cu elevii clasei mai sus menționate. „A fost o bucurie și o plăcere să vedem marele interes manifestat de acești deosebiți elevi în a descoperi activitatea Salvamont și ne-am bucurat de dorința lor, de faptul că tânăra generație se dovedește a fi iubitoare de natură și drumeții montane. A fost o oră plăcută în care speram că cele prezentate le vor deschide și mai mult pasiunea pentru drumeții și pentru cunoașterea frumoaselor locuri ale județului nostru, Maramureșul.

La final am plecat cu promisiunea ca în curând să facem împreună cu cei dornici, elevi ai Colegiul Național Vasile Lucaciu, o drumeție până pe Creasta Cocosului și să le prezentam la fața locului și alte informații din care cu siguranță vor avea de învățat. Oricând vom fi chemați pentru astfel de activități, indiferent de instituția de învățământ, care va dori să organizeze o ora tematică, vom raspunde afirmativ, cu mare bucurie. Pentru că tot ceea ce facem pe parte de prevenție ne ajută și pe noi dar mai ales îi ajută pe cei care iubesc muntele indiferent de vârstă, să descopere și să fie pregătiți pentru orice situație care în funcție de anumiti factori s-ar putea transforma dintr-o situație plăcută într-una delicată”, arată Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu