Share
O ciudățenie a naturii!: În județul Maramureș, în Borșa, clar celebra Cascada Cailor a înlemnit în fața recii vremi, acum s-a făcut gheață iar! (VIDEO ȘI FOTO)

O ciudățenie a naturii!: În județul Maramureș, în Borșa, clar celebra Cascada Cailor a înlemnit în fața recii vremi, acum s-a făcut gheață iar! (VIDEO ȘI FOTO)

O ciudățenie a naturii! În județul Maramureș, în Borșa, clar celebra Cascada Cailor a înlemnit în fața recii vremi, acum s-a făcut gheață iar! Vezi imagini super aici, cu super-obiectivul turistic!

A înghețat Cascada Cailor! În județul Maramureș prognoza meteorologică a indicat o vreme mai rece decât ar fi normal! Așadar, un episod de toamnă târzie în regiunea noastră, zilele acestea!

Frigul a pus stăpânire pe zona montană, mai ales. Valorile termice au scăzut sub pragul de îngheț, fapt dovedit prin imaginile surprinse în acest weekend, chiar la Cascada Cailor, obiectiv turistic important al Maramureșului! Iată imagini cu măreția naturii! Vă va fi dor de vară instant acum foarte repede!

Cascada Cailor se află la altitudinea de 1300 m, situată în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, aproape de stațiunea turistică Borșa, în Rezervația Piatra Rea. Izvorul se scurge în mai multe trepte peste un abrupt calcaros denumit Podul Cailor formând astfel cea mai înaltă cascadă din România, care are 90 de metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei. Există şi o legendă care a dat numele locului, conform căreia o herghelie de cai ar fi fost atacată de un urs pe marginea platoului, în timpul unei furtuni, iar animalele speriate au căzut în gol şi au murit. Cascada Cailor este unul dintre cele mai speciale obiective turistice ale județului Maramureș, iar înghețată o vezi chiar AICI! Pentru cunoscători, valorile termice au fost de până la -3,7, -3,9 grade Celsius în cel mai apropiat loc măsurabil.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu