Share
Numărul cazurilor de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară (OMS)

Numărul cazurilor de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară (OMS)

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportată în 89 de ţări, iar numărul cazurilor se dublează în 1,5 – 3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunţat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), arată digi24.ro.

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu niveluri ridicate de imunitate a populaţiei, dar pe moment nu este clar dacă acest lucru este cauzat de capacitatea virusului de a se sustrage imunităţii organismului, de transmisibilitatea sa crescută sau de o combinaţie a celor două.

Declarația aparține OMS, potrivit Reuters, fiind preluată de Agerpres. Organizaţia a desemnat Omicron drept o variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată, iar multe aspecte legate de aceasta sunt încă necunoscute, inclusiv gravitatea bolii pe care o provoacă.

„Există încă date limitate privind gravitatea clinică a Omicron”, a precizat OMS. „Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care gravitatea este influenţată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă”. OMS a avertizat totodată că, având în vedere creşterea atât de rapidă a numărului de cazuri, în unele locuri spitalele ar putea fi copleşite.

„Spitalizările în Marea Britanie şi Africa de Sud continuă să crească şi, având în vedere creşterea rapidă a numărului de cazuri, este posibil ca multe sisteme de sănătate să fie rapid copleşite”, indică OMS, mai arată sursele citate.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu