Share
Nouă acțiune la înălțime: În județul Maramureș un bărbat a primit urgent ajutorul salvatorilor montani. Accident, în pădure, la Handalul Ilbei! (VIDEO ȘI FOTO)

Nouă acțiune la înălțime: În județul Maramureș un bărbat a primit urgent ajutorul salvatorilor montani. Accident, în pădure, la Handalul Ilbei! (VIDEO ȘI FOTO)

Nouă acțiune la înălțime: În județul Maramureș un bărbat a primit urgent ajutorul salvatorilor montani. Accident în pădure la Handalul Ilbei, azi, 14 ianuarie!

Acțiune a SPJ Salvamont Maramureș în zona Handalul Ilbei, județul Maramureș, astăzi, 14 ianuarie. Apelul venit prin 112 i-a anunțat despre un accident al unei persoane de sex masculin aflat în padure într-o zonă fără acces auto cu semnal telefonic limitat.

S-a deplasat imediat echipajul de prim răspuns al Salvamont Maramureș care a făcut joncțiune cu aparținătorul care a solicitat ajutorul de urgență si cu echipajul medical aflat la fața locului. Salvatorii montani au ajuns în scurt timp la accidentat. Persoana era inconștientă, astfel că a fost intubată de echipajul medical ajuns la fața locului. S-a luat legătura cu elicopterul dar din păcate nu au fost condiții meteo pentru extracție.

Salvatorii montani au coboarât persoana accidentată care este inconștientă si intubată spre autospeciala medicală pe un teren abrupt fără acces, fără posibilitatea de a folosi mijloace mecanizate chiar dacă în zona au venit în sprijin parteneri ai Salvamont Maramureș cu ATV-uri. În cele din urmă, persoana accidentată aflată în stare foarte gravă, un bărbat în vârstă de aproximativ 35 ani, a fost predată echipajului SMURD pentru a fi transportat la UPU Baia Mare.

„Felicitări celor care au participat la acțiune colegii de la SMURD, Poliția, localnici veniți pentru a da o mână de ajutor. Mulțumiri partenerilor Salvamont Maramureș, băieții de la ACS Motomaxx Seini pentru ajutorul dat pentru transportul cu ATV-urile a echipamentelor de salvare. Mulțumiri colegilor de la SPJ Salvamont Satu Mare, șef serviciu salvator montan Alex Costin, pentru suport și disponibilitatea arătată pe tot parcursul intervenției, unul dintre salvatorii montani prezenți la acțiune activând și în echipa SPJ Salvamont Satu Mare”, mai arată reprezentanții Salvamont Maramureș. Vezi Video AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu