Share
Noi reguli pentru meșterii populari maramureșeni

Noi reguli pentru meșterii populari maramureșeni

Informații importante pentru meșterii populari maramureșeni sunt furnizate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culurii Tradiționale Maramureș. Potrivit acestora, au fost achiziționate noi legitimații pentru meșterii populari din județ, iar potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționarea a Casei Meșterilor Populari, vor fi reevaluați și cei care au dobândit acest statut, nu doar cei care se vor alătura din acest an.

E important de știut că participarea la târguri, festivaluri și alte evenimente culturale unde pot fi prezenți meșterii populari este condiționată de această nouă legitimație.

„Vă aducem la cunoștință că la nivelul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș s-a constituit în anul 2024 structura denumită Casa Meșterilor Populari. Toți meșterii populari legitimați de instituția noastră și cei care doresc să devină meșteri populari vor fi evaluați sau reevaluați conform noii Proceduri”, arată reprezentanții centrului.

„Această procedură internă are drept scop clasificarea meșterilor populari pe categorii așa cum sunt descrise în Regulamentul de Funcționare și Organizare a Casei Meșterilor Populari (document disponibil la sediul instituției) din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș”, mai arată ei.

Așadar, în vederea acestei evaluări/reevaluări este necesar ca meșterii populari să depună la sediul instituției din Baia Mare, str. Culturii, nr. 7A un dosar care va conține:

  1. fotografii (în format fizic sau electronic) sau materiale video pe suport USB/CD cu produsele meșteșugărești realizate
  2. diplome sau premii obținute pentru produsele meșteșugărești (dacă este cazul).
  3. Copia Cărții de identiitate/buletin
  4. O Cerere de evaluare a dosarului (disponibilă la sediul instituției)

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la nr. de telefon 0262 211 560 sau pe e-mail la adresa cjcpctmm@gmail.com.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu