Share
Noi măsuri de relaxare: Fără limită de persoane la masă, la terase! Însoțitorii copiilor la locul de joacă nu mai trebuie să fie vaccinați!

Noi măsuri de relaxare: Fără limită de persoane la masă, la terase! Însoțitorii copiilor la locul de joacă nu mai trebuie să fie vaccinați!

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, dar au fost aduse unele modificări, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Astfel, cei care au trecut prin infecția cu COVID-19 în ultimele 180 au același regim cu cei vaccinați și cu cei care au test COVID negativ, la terase pot sta la masă mai mult de 6 persoane, iar adulții care îi însoțesc pe copii la locurile de joacă nu mai trebuie să fie vaccinați.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 7 iulie 2021, Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021 precum și măsurile de prevenire și control necesar a fi aplicate în contextul epidemiologic actual.

Iată principalele modificări la starea de alertă!
-Pentru cei care au trecut prin boală, a fost crescută limita de 90 de zile la 180 de zile de la infectarea cu COVID-19, pentru a fi în concordanță cu cerificatul verde european. În acest inferval, oamenii care au fost infectați cu COVID-19 sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.
-La activitățile culturale în aer liber se permite participarea a până la 1.000 de persoane care stau pe scaun.
-La nunți, botezuri și alte evenimente private, suprafața pe persoană a fost redusă de la 4 metri pătrați la 2 metri pătrați.
-La locurile de joacă pentru copii, nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați împotriva COVID-19.
-La exterior, la restaurante, se elimină regula de 6 persoane la masă.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu