Share
Noi drepturi pentru persoanele cu dizabilități

Noi drepturi pentru persoanele cu dizabilități

Propuneri venite din societatea civilă au făcut posibile noi modificări ale Legii nr. 448/2006. Astfel, apar noi drepturi menite a facilita și îmbunătăți viața persoanelor cu dizabilități.

Autovehiculele special modificate față de configurația inițială, în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, vor fi scutite de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român. 

-Se va asigura accesul liber şi gratuit în toate locurile publice, inclusiv în locaţiile în care se asigură servicii publice şi în mijloacele de transport în comun, taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ, alături de câinele ghid.

Potrivit proiectului,  constituie discriminare refuzul conducătorului serviciului de taximetrie, precum şi al conducătorului auto de transport alternativ cu autoturism de a asigura transportul persoanei cu handicap şi a dispozitivului de mers, inclusiv accesul în taxi alături de câinele ghid. Câinele ghid care însoţeşte persoana cu handicap grav are acces liber şi gratuit în toate locurile publice. Se face referire și la locaţiile în care se asigură servicii publice, şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. Urmează să fie aprobat și de Camera Deputaţilor, ca for decizional, potrivit Agerpres.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu