Share
„Navă rusă, du-te dracului”. Înregistrarea audio cu ultimele cuvinte ale polițiștilor ucraineni bombardați pe Insula Șerpilor

„Navă rusă, du-te dracului”. Înregistrarea audio cu ultimele cuvinte ale polițiștilor ucraineni bombardați pe Insula Șerpilor

Toți cei 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor și au murit în timpul bombardamentului de joi vor primi titlul de Erou al Ucrainei. O înregistrare audio cu ultimele lor cuvinte sfidătoare la adresa atacatorilor a fost făcută publică și a stârnit valuri de emoții, relatează BBC, arată digi24.ro.

Povestea celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor și care au refuzat să se predea unei nave de război rusești, fiind uciși în timpul unui bombardament este impresionantă. Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte sfidătoare ale gărzilor a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele de socializare.

Nava rusă le spune ucrainenilor: „Vă sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, ați înțeles?”.

Gărzile ucrainene pot fi auzite apoi spunând „asta este”, înainte de a răspunde cu: „Russian warship, go f*** yourself. (Navă de război rusă, du-te dracului)”.

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, a transmis joi Poliția de Frontieră a Ucrainei. Infrastructura de pe insulă a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Insula Șerpilor este unul dintre cele mai sudice puncte ale țării. Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

Populația insulei este formată în mare parte din polițiști de frontieră.

Serviciul de grăniceri a declarat într-un comunicat că insula a fost „capturată de inamic”, pe baza ultimelor informații primite, și că forțele ruse au cerut celor care apără insula să se predea, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu