Share
Momente emoționante: Teologul Dănuț Pop a fost hirotonit în treapta de diacon

Momente emoționante: Teologul Dănuț Pop a fost hirotonit în treapta de diacon

Azi, 3 martie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, PS Iustin l-a hirotonit în treapta de diacon pe teologul Silviu-Dănuț Pop cu slujire la Catedrala Episcopală.

Dănuț are 29 de ani și este un membru activ și implicat al Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei. O perioadă a fost și cântăreț la Parohia „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare (bisericuța de lemn). Este, de asemenea, angajat al Penitenciarului Baia Mare.

„Să-i ajute Dumnezeu să fie tot atât de cuminte, serios și responsabil. Să-l slujească pe Dumnezeu cu toată inima și dăruirea. Când va veni vremea, să se poată bucura și de o parohie, unde va merge, evident, prin concurs. E bine pregătit, nu se sperie de concurs. Să-i dea Dumnezeu familie binecuvântată, copii, bucurie părinților care l-au născut și celor care i-au devenit părinți prin căsătorie și bisericii lui Hristos să fie slujitor vrednic. Să fie într-un ceas bun!”, a transmis PS Iustin.

Vrednic este!

Lavinia-Codruța HERMAN

Foto: Arhid. Vasile Pop

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu