Share
Meșterul popular Florin Ungur, dispus să-i învețe pe doritori tainele sculpturii

Meșterul popular Florin Ungur, dispus să-i învețe pe doritori tainele sculpturii

Județul Maramureș se mândrește cu foarte mulți meșteri populari. Din mâinile lor ies adevărate minunății – podoabe, obiecte de îmbrăcăminte, sculpturi, icoane și multe altele, fiecare obiect realizat fiind unicat.

De-a lungul timpului – cu ajutorul Dianei Țicală din cadrul Centrului Culturii – v-am făcut cunoștință cu o parte din ei. Azi vi-l prezentă pe Florin Ungur din Șomcuta Mare, care se ocupă cu sculptura, arta lemnului.

Acesta este printre cei mai recenți meșteri înscriși în cadrul Centrului Culturii Tradiționale Maramureș, însă face cinste pe oriunde se prezintă cu lucrările sale.

„Mă ocup de asta de aproximativ 7-8 ani. Inițial am învățat să fac panoplii de vânătoare de la un bătrân sculptor, iar pe urmă am fost autodidact. Am învățat lucrând, cu alte cuvinte. Am abordat diferite teme atât din cultura tradițională, dar m-am inspirat și din alte părți; de pe site-urile de specialitate. Sunt meșter popular de anul trecut. Sper să am și urmași în sensul ăsta… Nu prea sunt persoane interesate, mi-ar plăcea să le arat, să le învăț. Deci, dacă sunt persoane doritoare, sunt dispus să le arat tainele sculpturii”, declară Florin Ungur.

Îl felicităm pentru munca depusă și îi dorim mult succes și spor în continuare!

Lavinia-Codruța HERMAN

Foto – captură video Marius Ionuțaș

 

Citește și

Meșteșug: Gheorghe Uță din Buciumi face clopuri de paie de peste 30 de ani


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu