Share
Mit antivaccinist demontat: Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-COVID în România, a rămas însărcinată după ce s-a imunizat

Mit antivaccinist demontat: Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-COVID în România, a rămas însărcinată după ce s-a imunizat

Unul din miturile cel mai des vehiculate de cei care sunt împotriva vaccinării este demontat din nou de realitate. Mihaela Anghel, asistenta de la Institutul „Matei Balș” care a fost prima persoană care s-a vaccinat în România împotriva Covid-19, în decembrie 2020, a rămas însărcinată la puțin timp după imunizare și are acum un bebeluș sănătos, arată digi24.ro.

„Cel mai fericit Crăciun!”, a scris Mihaela pe Facebook, în Ajunul Crăciunului. „Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care, în urma vaccinului, are anticorpi”, a declarat Mihaela Anghel într-un interviu pentru gândul.ro.

Și medicii ginecologi recomandă vaccinarea, pentru că studiile arată că există foarte multe cazuri de nașteri premature la femeile care nu s-au vaccinat și au fost infectate în timpul sarcinii. „Pe rețelele de socializare a apărut o informație potrivit căreia acești anticorpi dezvoltați după vaccin s-ar atașa de placentă ducând la distrugerea placentară și infertilitate. Studiile au demonstrat că acest lucru nu este adevărat și că vaccinarea nu dă infertilitate”, a declarat pentru Digi24 Corina Gică, medic ginecolog.

„Există studii care au arătat că pacientele care au fost vaccinate au aceeași rată de succes (de a rămâne însărcinate – n.r.) ca pacientele care nu sunt vaccinate și acesta este motivul pentru care noi susținem vaccinarea și nu suntem de acord cu această dezinformare în masă”, a menționat dr. Corina Gică „Recent am avut o pacientă și mi-a spus că, din contră, pe grupurile de infertilitate chiar se vorbește de faptul că foarte multe paciente infertile au rămas rapid însărcinate după ce s-au vaccinat”, a adăugat medicul ginecolog.

În schimb, avertizează Corina Gică, pacientele care s-a infectat cu SARS-CoV-2 pe timpul sarcinii au născut cu cel puțin o săptămână mai devreme și multe dintre ele au născut prematur, iar copiii acestora au necesitat susținere în unitățile de terapie intensivă neonatală, mai arată digi24.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu