Share
Misiunile zilei: Spațiile comerciale din Maramureș, luate cu asalt de forțele MAI și MApN; Sancțiuni serioase în județ, în pragul sărbătorilor pascale

Misiunile zilei: Spațiile comerciale din Maramureș, luate cu asalt de forțele MAI și MApN; Sancțiuni serioase în județ, în pragul sărbătorilor pascale

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 154 de misiuni.

Cele 211 efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, acțiuni de combatere a criminalității economice, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

„Au fost verificate peste 800 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-au aplicat 183 de sancțiuni contravenționale în valoare de 340.965 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. Pentru nerespectarea legislației au fost confiscate bunuri materiale în valoare de peste 3000 de lei. Pe timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 118 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. În conformitate cu datele centralizate la Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt 25 locații de carantinare. În izolare la domiciliu se află 374 persoane, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 687 persoane venite din state situate în zona de risc roșie și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face apel la cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice. De asemenea, solicită administratorilor piețelor agroalimentare să respecte măsurile stabilite de către autorități cu privire la accesul cetățenilor, la marcaje, la păstrarea distanței socială/fizică și la asigurarea produselor dezinfectante.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali sunt prezente la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice în zone cunoscute cu aglomerări (piețe agroalimentare, centre comerciale, hypermarket-uri, supermarket-uri, market-uri etc). Evitați deplasările inutile pentru a preveni și limita infecția cu noul Coronavirus. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

C.Ț.

Lasă un comentariu