Share
Misiunile zilei: Cuantumul sancțiunilor aplicate zilnic în Maramureș rămâne aproape constant; A scăzut serios numărul centrelor de carantină

Misiunile zilei: Cuantumul sancțiunilor aplicate zilnic în Maramureș rămâne aproape constant; A scăzut serios numărul centrelor de carantină

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale au executat, în sistem integrat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Maramureș, 100 de misiuni.

În acestea au fost angrenate 341 de efective care au procedat la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la paza locațiilor de carantinare, la fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară acțiuni de combatere a criminalității economice, la depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

„Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, polițiștii locali și militarii au verificat, la nivelul unităților administrativ-teritoriale peste 500 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-au aplicat 159 de sancțiuni contravenționale în valoare de 220.595 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. De asemenea, s-a procedat la confiscarea de bunuri materiale în valoare de peste 6900 lei. Pe timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 109 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. Datele centralizate la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș relevă că sunt 16 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 607 persoane, statistică ce include și membri familiei. În carantină se află 735 de persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, președintele CJSU Maramureș, solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, regulilor stabilite de autorități prin purtarea măștii sau a altor materiale de protecție în spațiul public, evitarea deplasărilor care sunt inutile, dezinfectarea obiectelor de folosință uzuală (telefon mobil, laptop, tabletă, tastatura, mouse etc). Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

C.Ț.

Lasă un comentariu