Share
Ministrul Energiei: Banii din exploatările de gaze din Marea Neagră se duc în dezvoltarea rețelelor de gaze sau/și energie, petrochimie

Ministrul Energiei: Banii din exploatările de gaze din Marea Neagră se duc în dezvoltarea rețelelor de gaze sau/și energie, petrochimie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, la Digi24, că banii din exploatările offshore de gaze naturale din Marea Neagră care se duc la bugetul de stat, arată digi24.ro.

Aceștia pot fi investiți în „dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie”, mai arată oficialul român cu privire la acest subiect important al momentului pe tot continentul.

„Banii se duc în bugetul mare şi în lege spune că, din bugetul mare, banii din aceste exploatări offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie care se aprobă prin Hotărâre de Guvern.  Adică se duc în investiţii, se duc în multiplicare investiţională în România.

Mie mi s-a părut un pic populist ceea ce au propus colegii de la USR ca banii să se ducă în Pilonul II de pensii către toți românii. Nu toți românii sunt beneficiari de Pilonul II de pensii, doar cei care aveau vârsta aceea din 2007 de 30 de ani, dacă nu mă înșel. Nu poţi să duci banii dintr-un impozit, pentru că până la urmă vorbim de un impozit, într-un cont privat, fie că este administrat de o firmă privată sau publică, dar e un cont privat. Nu poţi să-i duci aşa, dintr-o dată. Noi îi ducem în buget şi cu destinaţie foarte clară în investiţii, în energie, în creșterea consumului.

De ce vorbim de creșterea consumului de gaze? Pentru că o să avem gaz excedentar în 2026. N-o să mai depindem de import din 2026-2027”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Digi24, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu