Share
Meteo Maramureș: Vremea se va încălzi treptat și considerabil după episodul de ger din ultimele zile. Vezi estimările pe două săptămâni

Meteo Maramureș: Vremea se va încălzi treptat și considerabil după episodul de ger din ultimele zile. Vezi estimările pe două săptămâni

Treptat, gerul se va retrage din regiunea noastră, urmând ca vremea să devină chiar mai caldă decât ar fi normal. Practic, de la valori termice negative, atât ziua, cât și noaptea, vom avea parte de valori termice pozitive, atât ziua, cât și noaptea.

În plus, după episodul de ninsori din ultima vreme, vom avea parte, din nou, de zăpadă marți-miercuri. Ulterior, va fi o pauză, urmând să revină precipitațiile după 22 ianuarie, fiind sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Vremea va fi, în fapt, în continuare puțin deosebit de rece, chiar geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților la începutul primei săptămâni de prognoză, când vor fi temperaturi maxime de la -13, -9 la -7 grade și minime de la -19 la -13, -9 grade.

Apoi va avea loc o încălzire treptată, care va determina maxime diurne de la 3 la 7-9 grade și minime nocturne de la -3 la 1-3 grade, în medie regională, după 22 ianuarie. Ulterior, vremea se va răci ușor, iar valorile termice vor fi de la -3 la 1-3 grade, ziua și de la -7 la -3, -1 grad/grade, noaptea, în medie, în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 19 ianuarie și, din nou, după data de 22 ianuarie până la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, fiind în funcție de valorile termice de la acel moment, conform modelelor meteo actuale.

C.Ț.

Lasă un comentariu