Share
Meteo Maramureș: Vreme în general caldă, cu episoade trecătoare de ploi, în perioada următoare. Vezi estimările pe două săptămâni

Meteo Maramureș: Vreme în general caldă, cu episoade trecătoare de ploi, în perioada următoare. Vezi estimările pe două săptămâni

Început de vară cu fluctuații termice și unele furtuni. Cam acesta va fi peisajul descris de vreme în următoarele două săptămâni, conform estimărilor făcute de specialiștii europeni, valabile pentru regiunea Maramureș.

Vremea se va menține caldă, însă va avea unele variații în acest interval care marchează trecerea în luna iulie, denumită în popor și luna lui Cuptor, datorită valorilor termice ridicate.

Media temperaturilor maxime va scădea de la 27-29 de grade în data de 29 iunie, până spre 25-27 de grade în 30 iunie. Ulterior, va crește din nou către 29-31 de grade în 1-2 iulie. În zilele următoare, așadar, începând cu 3 iulie, până la finalul intevalului de prognoză, aceasta va avea variatii între 22 și 27-29 de grade.

Temperaturile minime vor fi ridicate la începutul intervalului, media lor fiind de la 9-13 la 19 grade, cu unele scăderi în unele zone la începutul lunii iulie, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare primelor zile. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză media minimelor termice va fi, în general, între 9-13 și 19 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi. Totuși, conform modelelor meteo actuale, nu se arată precipitații de genul celor din cea mai mare parte a lunii iunie. Totul este, însă, într-o continuă dinamică.

C.Ț.

Lasă un comentariu