Share
Meteo Maramureș: Luna iunie își confirmă statutul de cea mai instabilă a anului. Sunt așteptate atât caniculă cât și furtuni. Vezi estimările pe două săptămâni

Meteo Maramureș: Luna iunie își confirmă statutul de cea mai instabilă a anului. Sunt așteptate atât caniculă cât și furtuni. Vezi estimările pe două săptămâni

Ceea ce se spune se și confirmă! Luna iunie este cea mai instabilă lună a anului din punct de vedere atmosferic.

Vom avea parte, în continuare, atât de primul episod de caniculă, cât și de furtuni trecătoare în arealul regiunii noastre.

Încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori medii de la 25-29 la 31 de grade la valori medii de la 29-31 la 34 de grade în intervalul 23 – 25 iunie, când vremea va deveni caniculară în timpul după-amiezilor.

Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori în jur de la 25-29 la 31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime similare, de la 27-29 la 31 de grade. În ceea ce privește valorile nocturne, acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile când vor atinge o medie regională de la 13-19 la 22 grade, apoi se vor menține și vor fi cuprinse, în general, între 13-19 la 22 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, iar cantități mai însemnate și pe areale extinse vor fi după 26 iunie. Excepție vor face zilele de 23 și 24 iunie, când astfel de fenomene se vor semnala izolat, conform modelelor meteo actuale existente.

C.Ț.

Lasă un comentariu