Share
Meteo Maramureș: Câteva episoade de ploi, care vor răcori atmosfera, iar apoi fluctuații termice în regiune. Vezi estimările pe două săptămâni

Meteo Maramureș: Câteva episoade de ploi, care vor răcori atmosfera, iar apoi fluctuații termice în regiune. Vezi estimările pe două săptămâni

Fluctuațiile termice vor fi la ordinea zilei în Maramureș, în intervalul următor. Cel puțin asta indică estimările specialiștilor pentru următoarele două săptămâni.

De la o vreme caldă în primele zile, vom avea parte de o răcorire până când vom ajunge la valori termice normale pentru data din calendar. Asta pe fondul unor episoade cu precipitații, ploi în zonele locuite și, eventual, lapovițe și ninsori pe crestele munților.

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, cu valorilor diurne de la 9-13 la 19 de grade și a celor nocturne de la 5 la 7-9 grade, dar scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de la 7 la 9-13 grade şi minime de la 3 la 7-9 grade, în regiune.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori posibil peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme mai rece spre finalul perioadei de referinţă. Ploile vor fi mai frecvente în perioada 29-31 octombrie, iar probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză, conform modelelor meteo actuale.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu