Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria județului Maramureș tot se va menține apropiată de mediile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria județului Maramureș tot se va menține apropiată de mediile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria județului Maramureș tot se va menține apropiată de mediile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind aproape de luna mai, adică interval de tranziție de la sezonul rece la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În 20 aprilie 2023, vom avea valori termice de la 13-14 la 19-20 grade, minime de la 4-5 la 7-9 grade și cer de la variabil la mai mult senin. Similar va fi și în 21 aprilie. În weekendul 22-23 aprilie, vom avea tot maxime de la 13-14 la 19-20 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade și cer de la variabil la mai mult senin. În tot acest timp vor fi și ploi trecătoare dar doar cu caracter local. În 24 aprilie, vom avea tot maxime care și în intervalul anterior, cu mențiunea că ploile vor fi mai însemnate cantitativ pe arii mari, începând cu seara și mai ales noaptea și în 25 aprilie, după care se va mai răcori.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile! Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, când, în medie, maximele termice vor fi de la 13-14 la 20-22 grade, iar minimele de la 4-5 la 7-9 grade și preponderent similară în cea de a doua, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa între 13-14 și 20-22 de grade și ale minimelor între 4-5 și 7-9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 17 și 20 aprilie și după data de 24 aprilie.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (17-23 aprilie). Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a țării, precum și în estul extrem, da și deficitar în regiunile nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (24-30 aprilie). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Săptămâna 3 (1-7 mai). Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Săptămâna 4 (7-14 mai). Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, da și local deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu